Cursus Budgetteren

Financiële problemen kunnen een ontwrichtend effect hebben op uw dagelijks leven en u belemmeren in uw persoonlijke ontwikkeling, zowel thuis als op de werkvloer. Voor mensen die moeite hebben met het omgaan met geld en/of het beheren van hun financiën, organiseert Danner & Danner de cursus budgetteren.


Doel van de Cursus

Het weerbaar maken van een doelgroep die moeite heeft met het omgaan met geld en met het beheren van hun financiën. De deelnemer krijgt de basiskennis van het budgetteren en daarnaast praktische handvatten aangereikt om zijn/haar financiële situatie blijvend te beheersen.

  

Cursusprogramma

De basiscursus budgetteren bestaat uit 16 bijeenkomsten van 2 uur. In het cursusprogramma worden tenminste de volgende hoofdthema’s behandeld.


  1. Inkomsten en Uitgaven

  2. Administratie op Orde

  3. Uitkomen met je Inkomen

  4. Schulden voorkomen

  5. Verleidingen weerstaan

  6. Verzekeren, Sparen en Lenen


Ieder onderwerp kan worden verdiept en het hangt van de groep af hoe lang er bij een onderwerp wordt stil gestaan. Zo wordt bij het hoofdthema “Inkomsten en Uitgaven” gebruik gemaakt van een rekenmachine en kan het zijn dat er meer tijd besteed moet worden aan het gebruik ervan.


Terugkomdag

Op verzoek van de opdrachtgever organiseert Danner & Danner per cursusgroep een terugkomdag. Deze dag vindt ongeveer 10 weken na afloop van de cursus plaats en is bedoeld om persoonlijke ervaringen uit te wisselen met betrekking tot het toepassen van de basiskennis van het budgetteren in het persoonlijke leven. Kun je alle verleiding altijd weerstaan? Kun je steeds opnieuw de discipline opbrengen om je administratie op orde te houden? De groep wisselt ervaringen maar ook tips uit en de deelnemers moedigen elkaar aan om vol te houden. Indien nodig zetten we met een korte herhalingsles de puntjes nog even op de ‘i’.


Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor een taal-/leertoets? Bel ons kantoor op nummer:


085 - 800 5000


of klik hier en stuur ons een e-mail


-o-


Terug naar de startpagina.


  1. DANNER & DANNER

  2. NOORDERWEG 68

  3. 1221 AB HILVERSUM

  1. TEL.: 085 - 800 5000